Want your
own Fotopage?








 
~Lady..Lovely Kitchen~

By: cendawan liar

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Sunday, 9-Nov-2008 13:57 Email | Share | Bookmark
Kenduri Naik Rumah / Doa Selamat

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Quote:
Alhamdulillah...

Wa dan suami telah selesai mengadakan kenduri doa selamat , sembahyang hajat dan baca yasin minggu lepas sempena dah pindah umah baru....Hampir 30 org datang untuk sembahyang hajat dan baca doa..ada yang tak dapat sembahyang sbb tak muat..Semuanya berjalan lancar ..
Petang katering hantar makanan dalam pukul 6 ..kitorang dan family makan dulu...ada tetamu sampai cepat.. dan duk bersembang dulu..ramai kengkawan yang datang nak nengok loteng umah. ..
Lepas isyak ..terus sembahyang hajat, baca doa selamat dan yasin..pas tu baru makan..

Alhamdulilah..makanan pun banyak walau oder utk 100org je...adalah dalam 120 tetamu datang...makanan boleh siap tapau untuk kengkawan..bawak balik...sampai pkul 12.30 pun ada lagi yang datang...

Lega sangat semuanya dah selesai..

Menu makan :
Nasi putih
Daging Salai masak lemak
Ikan bakar n air asam
Sambal ikan bilis petai
Sayur lemak labu
Sambal belacan n ulam - beli sendiri
Puding
Air sirap n tea o - buat sendiri

RM 10 perpax..






Quote:
Kesah Pergolaku....

Wa mmg dah lama teringin nak pasang pergola....
suruhlah indon yang wak kabinet tu pasang...dia charge RM 600
Satu hari masa kat sekolah..hubby sms
' Ayg punya pergola ..mmg buruk..serious'
Halamakkkkkkkk...
tgk gambar yang dia mms mmg buruk...suruh tukang kayu tu tambah corak skit,,
Bila dah pasang...nampak simple sangat2.....sbb dia guna kayu kecik je...
Pas tu hubby mcm bengang ler..
dia tanya indon tu...abg ni pernah buat ke tak sbnarnya,,,
tau tak kat area sini pergola rumah saya yang paling buruk...
Muka pakcik tu dah barubah....
Huby plak dah marah sampai tak betegur dgn indon tu...dia cakapo ngan Wauruh indon tu bukak balik..tak pyah pasang..wat malu jer....

Wa plak bincang ngan pakcik tu...tak nak bagi simple sangat...wa suruh dia tambah kayu silang kat bwah pergola tu...alhamdulillahh...bila dah siap, mmg puas hati..pakcik tu tak charge lebih,,

yg asal






Quote:
Dalam banyak2 benda..yang ni paling puas hati..emmmm tapi tak taula plak nak letak bunga apa....






Ni plak wrought iron yang buat dgn khairi..
Senang nak deal ngan dia..dia tak kesah sangat...
Hari tu hubby suruh dia tambah pagar tembok ngan griil utk lubang siling..dia charge RM1380..
Pas tu dia kata bayar RM 1300 dahla...
Huby plak kata..ala bangg kira ngam2laa....RM 1000 je k...
Dia plak dengan murah hatinya setuju..

Lagi 1 balance ada lagi RM 5600
Hubby bank in kan duit RM 5500 je..selamba je dia cakap ngan khairi..
Saya dah terguna dut RM 100 tu.. Khairi plak.. oklahh no hal punyaaa....

Khairi- 0129139537..

Gate yg telah dimodified.. RM 800, kalau nak buat baru RM 1900







View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2008.
ns4008229.ip-198-27-68.net