Want your
own Fotopage?






 
~Lady..Lovely Kitchen~

By: cendawan liar

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Friday, 3-Feb-2012 08:03 Email | Share | | Bookmark

DAH PINDAH....http://ladywa.blogspot.com/


Monday, 6-Sep-2010 01:43 Email | Share | | Bookmark
~ SALAM AIDILFITRI 2010 ~

Quote:
Salam,
Buat semua kawan2 fp ..tak kira walau dimana berada..
Wa ingin mengambil kesempatan ni.. nak ucapkan Selamat Hari raya
dan semoga hari Raya kali ni lebih bermakna dan membawa seribu
kerahmatan dan keberkatan buat semua. AMIN
Terimalah kad raya yang tak seberapa ni ..





Friday, 30-Jul-2010 05:57 Email | Share | | Bookmark
KOTA KEAMANAN

 
 
 
View all 9 photos...
Quote:


Jom tengok kota keamanan ……. Kat sini dipanggil kota keamanan sebab banyak patung2 superhero yang beso gedabak menghiasi factory outlet dan kedai2 area Jalan Cihampelas. Kat sini dikatakan pakaiannya murah2 tapi tak berkualiti…. Hari tu saja ajak supir singgah n pusing2 jalan tu.. nak tunjuk kat Alya superhero2 tu … yg Alya kenal Cuma otomen sbb dia suka tgok citer tu…hihihi… Kalau gi sama bawak anak2 jangan lupa ajak supir pusing2 area tu..mmg syok tengok macam2 pakaian dan topeng superhero dijual disitu … Masa wa singgah kat satau kedai tu … nak kata baju budak tak berkualiti tak jugak la… tapi kena cari .. baju lawa2 ..dan ada diskaun lagi … mmg berbaloi…








Thursday, 1-Jul-2010 09:24 Email | Share | | Bookmark
A Trip To Bandung Day 3 & 4 - Taman Safari

 
 
 
View all 16 photos...



Hari ni bertolak ke Safari , Bogor . Apa yang istimewanya di Safari sini.. binatang2 semuanya di lepas bebas .. pengunjung tidak dibenarkan keluar dari kereta kerana binatang2 kebanyakannya tunggu makanan ditepi2 jalan. Apa yang kelakar..siap blok jalan lagi..selagi tak diberi carrot, selagi tulah binatang2 ni mogok tak mau ke tepi..huhu..
Sape yang nak gi safari tu ..dinasihatkan beli carrot yang berlambak dijual ditepi jalan sebelum sampai ke Safari. Yang seronoknya... nanti berebut2 binatang datang dekat kete dan suakan mulut kat tepi tingkap sampai masuk air liur dalam kete..hahaha...mcm kelako tapi ni true story ni..... Bawak anak2 jalan kat sini mmg tak rugi.. seronok sangat2....


Sampai ke Safari dah agak lewat dalam pukul 3 ptg....terus check in di Caravan hotel .Hari tu wa book via emel je..tak bayo deposit pon..mula cuak gak sbb dah lewat dan takut diorg cancel booking..tapi alhamdulillah...since kitorg semua ber8 , Wa booking 2 caravan..harga dalam RM 150..leh masuk 4 org satu caravan...



Kat dalam ni complete dgn tv, cerek dll.
Hari tu Wa booking Caravan 04 ngan 05 .. betul2 depan swimming pool , jakuzi ngan taman mainan kanak2... restoran pun depan tu je...




Kat Safari ni ada 2 area..1st safari..dan yg kedua rekreasi... tempat2 ni berlainan arah.. masa gi hari tu sempat gi safari je sbb dah petang..bila masuk area rekreasi sempat tengok elephant show je...

Lagipun kat Indon ni cepat gela..pkul5 pun dah mcm pukul 7mlm... balik malam tu rehat je.. tapi tido dalam hutan tu mmg sejuuuuukkkk yang amat sangat.. malam tu ..dinner oder je kat restoran safari ... seronokla makan ramai2 dalam caravan tu.. tu


Besoknya baru gi kat area Rekreasi Safari ...kalau kita bermalam dalam tu dapat harga tiket 50%.. kalau gi ramai2 berbaloila tido dalam tu..harga tiket nak masuk utk warga asing mahal gak la..kalau tak silap kat2 Rm 40 ke RM 30.. (lupa plak )


Friday, 18-Jun-2010 14:38 Email | Share | | Bookmark
A Trip To Bandung Day 1 & 2

 
 
 
View all 15 photos...


Setahun menunggu...dah booking tiket dari tahun lepas..akhirnya sampai gak masa menjejakkan kaki Bandung . Tu pun sepatutnya pegi seminggu sebelum cuti sekolah..tapi gara2 silap booking tiket ..burnla 8 tiket gi dan balik...then booking lagi 8 tiket .
Wa gi ngan hb , alya , nenek MIL , adik2 3 org..so kami berlapanla.Duk sana seminggu..
Naik flight 8 Jun 2010..9.40 pagi..alhamdulillah sampai dengan selamatnya..benonya gabra gak naik flight sbb sokmo2 tengok citer Air Crash Investigation..hahaha..Naik je flight..trus tgok kat mana pintu kecemasan in case kalau ada apa2..kelako lak rasanya..dulu gi Beijing takla takut mcm ni skali.. mgkin sbb kali gi bawak family ramai2 ..
Sampai airpot Bandung jam 10.40 pagi..waktu bandung..sampai je terus check in Orange House.Then..pas rehat jap..terusg shopping Pasar Baru dan FO Glamour sbb sbnarnya mmg datang keBandung sehelai sepinggang...

Day 2 - Kawah Putih



Hari kedua terus gi Kawah Putih..mmg teringin sangat2 nak tgok kawah putih ni..so skip Tengkuban Perahu terus gi Kawah Putih. Perjalanan 2 jam lebih..alahai dengan jalannya berlopak2.. mmg letih sangat2la..kesian lak kat MIL ngan Nenek Wa.. tapi pemandangannya mmg cantik dan mengasyikkan.. Kiri kanan ada sawah padi..then bila nak sampai tu.. tempatnya mcm Cameroh Highlands.. kiri kanan ada org tanam sayur, strawberry dan penuh dengan bnga warna warni kat persekitaran rumah. Rumah pun comel2 je..mcm English cottage je..
Sampai sana terus naik kenderaan yang disediakan ..kena bayar 25k sorang..thrill gak naik bukit tu.. jauh gak rupanya nak sampai Kawah Putih...






[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2014.

ns4008229.ip-198-27-68.net